سیستم کامپیوتر مناسب فتوشاپ
یک سیستم کامپیوتر مناسب فتوشاپ و طراحی گرافیک باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
به عنوان یک هنرمند، آخرین مشکلی که میخواهید برایتان پیش بیاید، محدود شدن سطح خلاقیت به دلیل ضعف ابزار است. داشتن یک سیستم کامپیوتر خوب برای نرم افزار ادیت عکس، طراحی گرافیک، و هرگونه طراحی و تدوین تصاویر در فضای دو بعدی که با نرم افزارهای مانند Photoshop یا نرم افزارهای مشابه آن مانند ایندیزان (InDesign) ایلوستریتور (Illustrator) و … انجام میشود، امری بسیار مهم و ضروری میباشد. سیستم کامپیوتری که با کمترین قیمت ممکن و بالاترین بازدهی، به روانی و سهولت تمامی کارهای مورد نیاز شمار انجام دهد.
زمانی که در مورد کامپیوتر ورک استیشن مخصوص طراحی گرافیک و ادیت عکس صحبت میکنیم، پارامترهای گوناگونی وجود دارد که باید به آنها توجه نمود. در این مقاله 4 قطعه اصلی و اساسی که در انتخاب سیستم مناسب طراحی اثر گذار هستند را مورد بررسی قرار میدهیم. این قطعات شامل: پردازنده مرکزی (CPU)، رم (Ram)، کارت گرافیک (VGA) و هارد (هارد SSD و HDD) میباشند.
پردازنده (CPU) مناسب فتوشاپ
پردازنده مرکزی (CPU)، وظیفه انجام تمامی پردازشهای مورد نیاز در یک کامپیوتر را بر عهده دارد. قدرت و توانایی پردازندههای مورد استفاده در کامپیوترهای ورک استیشن مخصوص طراحی گرافیک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. زیرا این پردازنده باید توانایی انجام چندین پردازش گوناگون و اجرای چند نرم افزار متفاوت را بطور همزمان داشته باشد و هیچگونه محدودیت یا تاخیری در انجام کارهای مورد نیاز نداشته باشد.
پردارندههای مدرن دارای بیش از یک هسته پردازنده هستند و از این رو تونایی انجام چندین پردازش متفاوت بطور همزمان را دارند. شاید شما فکر کنید که هسته بیشتر به معنی بازدهی بالاتر است، اما اینطور نیست. عموم نرم افزارهای طراحی گرافیک و تدوین عکس به گونهای طراحی شدهاند که بطور همزمان، امکان استفاده از تعداد هسته محدودی را دارند. در عوض، این پردازندهها طراحی شدهاند تا بهره بیشتری از فرکانس بالاتر هسته های پردازنده ببرند.
به طور معمول برای کنترل مصرف انرژی و دما، در ساختار پردازنده هرچه تعداد هستههای پردازنده بالاتر باشد، فرکانس آنها نیز کمتر میشود. برای مثال:
سرعت یک پردازنده 6 هسته با فرکانس 3.6 گیگاهرتز، بیشتر از یک پردازنده 24 هسته با فرکانس 3 گیگاهرتز است. به خاطر داشته باشید که در بحث رندر فیلم یا انیمیشن های سه بعدی، تعداد هسته نیز به اندازه فرکانس پردازنده اهمیت پیدا میکند؛ اما بطور عمومی، فرکانس بالاتر بهتر از تعداد هسته بیشتر است.
در مورد انواع پردازنده و نوع مصرف آنها، در مقالهای مجزا پرداخته خواهد شد.
رم (RAM) مناسب فتوشاپ
یکی دیگر از قطعات بسیار مهم در کامپیوتر مخصوص فتوشاپ، حافظه میانی یا همان رم (Ram) میباشد. تمامی اطلاعاتی که شما در حال استفاده از آنها هستید در این حافظه ذخیره میشوند؛ از این رو در صورتی که شما در طول روز با حجم زیادی از فایل یا فایلهای حجیم یا چندین نرم افزار گوناگون به طور همزمان کار میکنید، حجم و نوع رم تاثیر بسیار زیادی در میزان روانی سیستم کامپیوتر شما دارد.
طبق اعلام شرکت Adobe، حداقل رم مورد نیاز برای راه اندازی نرم افزار فتوشاپ 8 گیگابایت است؛ اما با توجه به افزایش چشمگیر حجم فایلهای خروجی دوربینهای عکاسی مدرن و رزولوشن بالای فایل های گرافیکی طراحی شده، این مقدار از رم کافی نیست و ممکن است در حین کار باعث کاهش سرعت شما شود. از این رو پیشنهاد ما برای شما استفاده از حداقل 16 گیگابایت رم برای کامپیوتر یا لپ تاپ خود است.
پردازنده گرافیک (GPU) مناسب فتوشاپ
پردازنده گرافیک (GPU) که بیشتر با نام کارت گرافیک شناخته میشود، پردازنده ای است که وظیفه پردازش تصاویر را بر عهده دارد که برای طراحان گرافیک امری بسیار ضروری و مهم است. یکی از خبرهای خوب برای گرافیستها این است که، عموم فعالیتهایی که آنها انجام میدهند وابستگی زیادی به پردازنده کارت گرافیک ندارد و عموماً توسط CPU، رم و حافظه رم گرافیک انجام میشود.
به همین دلیل شما نیازی به پرداخت هزینه زیادی بابت خرید کارت گرافیک یا لپ تاپی که مجهز به کارت گرافیک قدرتمندی باشد ندارید.
هارد HDD و SSD مناسب فتوشاپ
در مورد فضای ذخیره سازی، گرافیستها نیاز به حجم عظیمی از فضای ذخیره سازی دارند. از عکسهای با رزولوشن بالا تا فایل های حجیم خام و لایه باز که دارای حجم زیادی هستند، نیاز به فضای ذخیره سازی بسیار زیادی دارند.
در طول سالیان گذشته، تکنولوژی تولید هاردهای کامپیوتر بسیار پیشرفت کرده است. در گذشته تنها هارد موجود در بازار هاردهای مکانیکی (HDD) بودند. هاردهای مکانیکی دارای سرعت کمی بودند و از قطعات متحرک مکانیکی تشکیل شده اند.
امروزه هاردهای SSD که از چیپهای الکترونیکی ساخته شدهاند و دارای سرعت بسیار بالاتری در مقایسه با هاردهای مکانیکی هستند بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. اما به دلیل قیمت بسیار بالای ظرفیتهای بالای این هاردها، بطور معمول از هاردهای SSD با ظرفیت کمتر، برای نصب ویندوز و نرم افزارهای مورد نیاز استفاده میکنند و برای ذخیره سازی اطلاعات و فایلها، از هاردهای HDD استفاده میکنند.
انتخاب ظرفیت هارد SSD، بستگی به حجم نرم افزارهای مورد نیاز و حجم فایل هایی که بر روی آنها کار میشود دارد. هرچه حجم نرم افزارها و فایل های عکس و طراحی شده بیشتر باشد، هارد SSD با ظرفیت بالاتری مورد نیاز است. در مورد انتخاب هارد SSD و HDD، نکات زیادی وجود دارد که در مقالهای دیگر بطور کامل به آن میپردازیم.