پردازنده ورک استیشن Intel Xeon

پردازنده های ورک استیشن Intel Xeon

پردازنده های ورک استیشن Intel Xeon

در این مقاله بلاگ فروشگاه کامپیوتر کوکی، در مورد پردازنده ورک استیشن Intel Xeon و بررسی تفاوت‌های این سری از پردازنده اینتل، با پردازنده های دسکتاپ میپردازیم.کامپیوتر‌های شخصی یا دسکتاپ‌هایی که اکثر کاربران در اختیار دارند معمولاً از پردازنده های اینتل سری Core i یا AMD سری Ryzen  بهره می‌برند. اما در سرور و سیستم های ورک استیشن از پردازنده‌های سری زئون اینتل (Xeon) و اپیک AMD (Epyc) استفاده میکنند. پردازنده های ورک استیشن با هدف پردازش در سرور‌ها و سیستم های ورک استیشن طراحی و ساخته شده اند و در بسیار از جهات با پردازنده های دسکتاپ متفاوت هستند.

تفاوت پردازنده های Xeon با سری Core i و Pentium

پشتیبانی رم در پردازنده های Xeon

همانطور که گفته شد یکی از اصلی ترین کاربرد پردازنده های  Xeon، برای سرورها و سیستم های ورک استیشن میباشد. پشتیبانی از حجم زیاد رم در مقایسه با پردازنده های دسکتاپ، یکی از اصلی ترین دلایل این موضوع میباشد. پردازنده های Xeon قابلیت پشتیبانی تا حدود ۳ ترابایت از حافظه رم را دارند. از این رو از تعداد بیشتر شیار اتصال رم، نسبت به پردازنده های دسکتاپ پشتیبانی میکنند.

پردازنده های ورک استیشن Intel Xeon
یکی از مهمترین قابلیت های پردازنده های سری Xeon، پشتیبانی از رم های با قابلیت  ECC و یا سیستم تصحیح خطا در پردازش حافظه پشتیبانی میکنند. رم های ECC این قابلیت را دارند که انواع مختلف از خطاهای ناشی از خرابی داده را تشخیص داده و یا آن ها را رفع کنند و از بروز خطا یا بسته شدن پردازش در حال انجام جلوگیری کنند. در شرایطی که داده ها نباید دچار هیچ مشکلی هر گونه خطایی باشند، و در صورا وقوع بلافاصله رفع شوند، این قابلیت در رم امری ضروری است. بازارهای مالی، بانک ها و یا پروژه های تحقیقاتی  و حتی ماشین های ابزار دقیق از جمله مواردی هستند که در آن ها از رم ECC استفاده می شود.

حافظه کش در پردازنده های ورک استیشن

در مقایسه با پردازند های دستکاپی، پردازنده های ورک استیشن دارای مقدار بیشتری از حافظه کش سطح سوم (L3 Cache) هستند. حافظه کش CPU، حافظه ای با حجم کم و سرعت بسیار زیاد است که برای تسهیل و تسریع فرآیند پردازش در CPU تعبیه شده است. یکی از دلایل اصلی بازدهی بالای پردازنده های ورک استیشن، از همین موضوع سرچشمه میگیرد.

پردازنده های ورک استیشن Intel Xeon

قابلیت DCM در پردازنده های Xeon

تمام پردازنده های Xeon دارای برنامه مدیریت دیتا سنترها یا به اختصار DCM هستند. با استفاده از این ویژگی، کاربر امکان بررسی و جمع آوری اطلاعات تمامی قطعات موجود در سیستم را به صورت لحظه ای دارد. این قابلیت برای دستا سنترهای بزرگ و یا مراکزی مانند رندر فارم ها که سیستم های آن ها برای زمان های طولانی زیر فشار هستند بسیار کارآمد و مناسب است.

قابلیت Intel Direct IO و Integrated IOدر Intel Xeon

یکی از تفاوت های مهم پردازنده های Intel Xeon با پردازنده های دیگر، تکنولوژی Intel Direct I/O و Integrated I/O میباشد. هر دو این قابلیت ها به افزایش سرعت انتقال و پردازش داده کمک میکنند.

قابلیت Intel Direct I/O با حذف رم به عنوان واسطه و ایجاد ارتباط مستقیم بین پردازنده و درگاه شبکه (Ethernet) تاخیر فرایند دریافت، پردازش و ارسال نتایج، را به میزان چشمگیری کاهش میدهد.
از سوی دیگر قابلیت Integrated I/O با یکی کردن Controller I/O با پردازنده، اطلاعات را در بدو ورود، دوباره چینی و مرتب میکند. با استفاده از این دو تکنولوژی در پردازنده های سری Xeon، سرعت پردازش اطلاعات به میزان چشمگیری افزایش پیدا میکند.

تکنولوژی Intel QuickPath Technology یا QPI

این تکنولوژی نقش کلیدی در پردازنده های اخیر شرکت Intel دارد. این تکنولوژی، با استفاده از قابلیتQuickPath Interconnect شرکت اینتل، ارتباط پر سرعت نقطه به نقطه (Point To Point یا P2P) را در داخل و خارج پردازنده ایجاد میکند. در مقایسه با سیستم درگاه های موازی (parallel buses) این تکنولوژی، با ارتباط مستقیم رم، هسته های داخلی، درگاه های I/O و دیگر پردازنده های شرکت اینتل (برای سیستم هایی که مجهز به دو پردازنده هستند)، سرعت انتقال اطلاعات را به میزان چشمگیری افزایش میدهد.

پردازنده های ورک استیشن Intel Xeon

فعالیت هم زمان تکنولوژی QuickPath و کنترل کننده های داخلی رم در کنار یکدیگر مزایایی از جمله: ارتباط پر بازده و مقیاس پذیر، بازدهی منعطف و بی نظیر در  پشتیبانی از تکنولوژی های مدرن در تولید رم و داشتن بازدهی عالی و بهینه همراه با قیمتی معقول و منطقی را فراهم می آورد.

طول عمر مفید پردازنده های ورک استیشن Xeon

یکی از پارامترهای مهم در ساخت پردازنده های ورک استیشن، طول عمر مفید و دقت و ثبات عملکرد کلی پردازنده در مدت زمان طولانی است. از این رو این پردازنده ها به گونه ای تولید میشوند، که در مقایسه با پردازنده های دسکتاپی، دارای طول عمر بیشتر هستند و برای استفاده های طولانی، در مدت زمان طولانی بازدهی بیشتر و بهتری دارند.

در رابطه با تفاوت های پردازنده های ورک استیشن و دسکتاپ، تفاوت های دیگری نیز وجود دارد،. تفاوت هایی مانند مجموعه دستورات پردازشی اختصاصی و یا تعداد بیشتر رجیسترها در هسته‌های پردازشی و… که در نهایت باعث می‌شود تمامی سرورها، دستا سنترها، سیتسم های ورک استیشن و ابر کامپیوترها در سرتاسر دنیا از پردازنده های Xeon شرکت اینتل استفاده نمایند.